Ingredienser
-
Æblemos
-
750 g Æbler
-
125 g Rørsukker
-
1 tsk Fintrevet ingefær
-
1 dl Vand
-
Sprød topping
-
50 g Havregryn
-
50 g Hakkede hasselnødder
-
2.5 Spsk Akaciehoning
-
Vaniljecreme
-
1 Stang Vaniljestang
-
400 g Skyr
-
4 Spsk Flormelis
Fremgangsmåde
Så er jeg røget en tur i det søde køkken og gjort mine folder der. Det udmundede i en helt klassisk æbletrifli, med hjemmelavet æblemos og alt hvad der ellers tilhører.
Æbletrifli er en dejlig lille let og liflig dessert, som kan serveres til alle lejligheder hele året rundt. Skulle man dog få lyst til den hen på efteråret, kunne man jo ligeså godt udnytte årstiden og gå i haven og plukke æblerne selv og tag bare rigeligt med! Der er nemlig ingen grund til at fuglene skal have alle de skønne æbler og når man alligevel har gang i at koge æblemos, så kan man jo ligeså godt lave lidt ekstra så der er til andre lejligheder. Så fryser man selvfølgelig bare æblemosen ned til den skal bruges.
Trin
1
Færdig
|
1. StepSkræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand, sukker og ingefær i en gryde og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af. |
2
Færdig
|
2. StepRist havregryn og nødder i en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir. |
3
Færdig
|
3. StepSkrab vaniljen ud af den flækkede vaniljestang. Rør det syrnede produkt sammen med vaniljekorn og flormelis. Smag til. |
4
Færdig
|
ServeringAnret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljecremen og til sidst den sprøde topping. |