Ingredienser
-
3 Spsk Iskoldt vand
-
275 g Hvedemel
-
0.25 tsk Salt
-
0.25 tsk Bagepulver
-
175 g Smør
-
1 Spsk Æble eddike
-
Fyld
-
1.5 kg Æbler
-
1 stk Citron
-
75 g Brun farin
-
75 g Sukker
-
1 tsk Stødt kanel
-
1.5 tsk stødt Muskat blomme
-
0.25 tsk Ingefær
-
0.25 tsk Nelliker
-
0.25 tsk Allehånde
-
0.25 tsk Salt
-
25 g Smør
-
2 Spsk Maizena majsstivelse
-
Pensling
-
1 stk Æg
Fremgangsmåde
Trin
1
Færdig
|
DejBland mel med salt og bagepulver, og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Tilsæt eddike og saml hurtigt dejen med iskoldt vand – dejen skal ikke æltes. Del dejen i 2 portioner (ca. 200+300 g), og pak dem ind i film. Stil dem i køleskab min. 1 time. |
2
Færdig
|
ÆblerSkræl æblerne, halver dem og udbor kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver, og vend dem sammen med fin trevet citronskal, 3 spsk citronsaft, farin, sukker og krydderier. Lad dem trække 45 min. |
3
Færdig
|
Dej del 2Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet 5 min. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, Bagesiden Den helt rigtige applepie er her serveret med cremefraiche. „Over there“ serverer man gerne en god vaniljeis eller en kogt vaniljecreme til. og læg det største stykke i en dyb tærteform (24-26 cm) – lad dejen hænge lidt ud over kanten. Skær det andet til, så det passer som låg, og læg det på et fad. Stil dem i køleskab minimum 30 min. |
4
Færdig
|
Æbler del 2Hæld æblerne til afdrypning i et dørslag over en skål. Hæld den afdryppede saft over i en gryde, og kog den ind til sirupskonsistens, ca. 15 min. Pisk smørret i, og tag det af varmen. Vend æblerne sammen med majsstivelse og vend æblesiruppen i. Fordel æblerne på tærtebunden. |
5
Færdig
|
FærdiggørPensl dejkanten med vand og læg dejlåget over frugten. Stop den nederste dejkant ned over kanten af dejlåget, skær overskydende dej af og tryk samlingerne til med en gaffel. Klip/skær 6-8 lufthuller i dejlåget med en saks eller en kniv. Dæk tærten med film og sæt den i køleskabet 1 times tid. |
6
Færdig
|
TilberedSæt en bageplade i ovnens nederste halvdel og varm op til 225 grader. Pensl evt. tærten med sammenpisket æg, og stil den på den varme bageplade med et stykke bagepapir under. Bag tærten 50-60 min. Dæk evt. tærten med stanniol undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad tærten afkøle min. 1 time før servering. Nyd tærten varm eller tempereret – aldrig kold. |