0 0
Amerikansk æbletærte

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
3 Spsk Iskoldt vand
275 g Hvedemel
0.25 tsk Salt
0.25 tsk Bagepulver
175 g Smør
1 Spsk Æble eddike
Fyld
1.5 kg Æbler
1 stk Citron
75 g Brun farin
75 g Sukker
1 tsk Stødt kanel
1.5 tsk stødt Muskat blomme
0.25 tsk Ingefær
0.25 tsk Nelliker
0.25 tsk Allehånde
0.25 tsk Salt
25 g Smør
2 Spsk Maizena majsstivelse
Pensling
1 stk Æg

Amerikansk æbletærte

Køkken:

  Enormt lækker og velsmagende dessert!

  • 2 timer og 30 min
  • Personer 10
  • Medium

  Ingredienser

  • Fyld

  • Pensling

  Fremgangsmåde

  Del
  (Visited 660 times, 1 visits today)

  Trin

  1
  Færdig

  Dej

  Bland mel med salt og bagepulver, og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Tilsæt eddike og saml hurtigt dejen med iskoldt vand – dejen skal ikke æltes. Del dejen i 2 portioner (ca. 200+300 g), og pak dem ind i film. Stil dem i køleskab min. 1 time.

  2
  Færdig

  Æbler

  Skræl æblerne, halver dem og udbor kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver, og vend dem sammen med fin trevet citronskal, 3 spsk citronsaft, farin, sukker og krydderier. Lad dem trække 45 min.

  3
  Færdig

  Dej del 2

  Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet 5 min. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, Bagesiden Den helt rigtige applepie er her serveret med cremefraiche. „Over there“ serverer man gerne en god vaniljeis eller en kogt vaniljecreme til. og læg det største stykke i en dyb tærteform (24-26 cm) – lad dejen hænge lidt ud over kanten. Skær det andet til, så det passer som låg, og læg det på et fad. Stil dem i køleskab minimum 30 min.

  4
  Færdig

  Æbler del 2

  Hæld æblerne til afdrypning i et dørslag over en skål. Hæld den afdryppede saft over i en gryde, og kog den ind til sirupskonsistens, ca. 15 min. Pisk smørret i, og tag det af varmen. Vend æblerne sammen med majsstivelse og vend æblesiruppen i. Fordel æblerne på tærtebunden.

  5
  Færdig

  Færdiggør

  Pensl dejkanten med vand og læg dejlåget over frugten. Stop den nederste dejkant ned over kanten af dejlåget, skær overskydende dej af og tryk samlingerne til med en gaffel. Klip/skær 6-8 lufthuller i dejlåget med en saks eller en kniv. Dæk tærten med film og sæt den i køleskabet 1 times tid.

  6
  Færdig

  Tilbered

  Sæt en bageplade i ovnens nederste halvdel og varm op til 225 grader. Pensl evt. tærten med sammenpisket æg, og stil den på den varme bageplade med et stykke bagepapir under. Bag tærten 50-60 min. Dæk evt. tærten med stanniol undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad tærten afkøle min. 1 time før servering. Nyd tærten varm eller tempereret – aldrig kold.

  tilbage
  Torskeret med broccoli
  næste
  Græsk Salat
  tilbage
  Torskeret med broccoli
  næste
  Græsk Salat

  Add Your Comment