Ingredienser
-
500g Flæskefars
-
50g Løg
-
3 Spsk Hvedemel
-
1 dl Mælk
-
1 Spsk Salt
-
1 tsk Peber
-
1 Æg
-
Karry sauce
-
20g Smør
-
3 tsk Karry
-
1 dl Madlavningsfløde
-
6 dl Kogevand fra kødboller
-
3 Spsk Hvedemel
-
1 dl Revet løg
-
Ris
-
2 dl Ris
-
2 dl Vand
-
2 tsk Salt
Fremgangsmåde
Det her kan ligne en helt almindelig omgang boller i karry, hvilket helt klart også er formålet! Vi har lavet en opskrift helt uden hokus pokus, så alle kan være med.
Vi har valgt at holde den helt original, fordi sådan vil vi helst selv spise den og vi mener det er synd at lave om på klassikerne, bare for at skulle lave om. Når man vælger at ændre i en opskrift som denne, skal man have en virkelig god grund, eftersom det er noget alle danskere kender og stort set alle har prøvet med succes.
Boller i karry giver altså sjældent anledning til krumspring af nogen slags. Derimod får man lavet et hurtigt, samt velsmagende måltid, som nemt og ubesværet kan skaleres op, i tilfælde af der skulle komme uanmeldte gæster. Børnene kan også sagtens være med i køkkenet på en ret som boller i karry.
Trin
1
Færdig
|
1. Step |
2
Færdig
|
2. StepFarsen er nu færdig, så man varmer vand i en stor gryde, så vandet koger. |
3
Færdig
|
3. StepNår kødbollerne er ved at være kogte, sætter man vand over at koge til ris. Vandet bringes i kog og derefter hældes risene i gryden og der skrues ned til svag varme. Her står risene og koger under låg, i omtrent 11 minutter og derefter står de uden varme i 10 minutter. |
4
Færdig
|
4. StepNu påbegyndes karrysovsen. Der startes med at smelte smørret i stor gryde. Når smørret er smeltet kommes løgene i gryden og varmes hurtigt igennem uden at blive brunet. Hvorefter der tilsættes karry og mel til det er rørt op. Nu tilsættes kogevandet og sovsen røres ud. Når sovsen er rørt ud, tilsættes kødbollerne og disse varmes igennem, inden servering. |