Ingredienser
-
2 LøgStore løg
-
2 Rød peber
-
4-5 fed Hvidløg
-
500 gr Hakket oksekød
-
70 gr Tomat puré
-
1 HvidtølMørk hvidtøl
-
2 terninger Oksebouillon
-
2 spsk sød paprika Spidskommen
-
2 spsk Spidskommen
-
1 spsk tørret koriander Kidneybønner
-
1 tsk tørret chilipulver Kidneybønner
-
5-6 Laurbærblade
-
40 gram Mørk chokolade
-
2 dåser Hakket flået tomater
-
2 dåser Kidneybønner
-
Ris
-
2 dl Ris
-
2 dl Vand
-
2 tsk Salt
-
Tilbehør
-
½ liter Creme fraiche 18%
Fremgangsmåde
Vi holder os til den klassiske Chilli con Carne med oksekød og bønner. Dog tilsætter vi den gode velkendte nisseøl for at give det sidste pift.
Der er god power på smagen, men den er ikke stærk, så alle kan være med! Er du til det stærke med mere chilismag, så giver du den bare gas med chiliflager eller frisk chili, alt efter smag og behag.
Trin
1
Færdig
|
StegningBrun kødet i en gryde. Brug smør eller olivenolie. Fjern kødet fra gryden. |
2
Færdig
|
Svits de hakkede løg i smør eller olie. Snit hvidløg i tynde skiver og kom dem ned til løgene. Snit peberfrugterne i tern og kom dem i gryden. Lad det stege 5 minutter. |
3
Færdig
|
Kom alle krydderierne og kødet i gryden hæld evt. lidt ekstra olie i. Rør godt rundt. |
4
Færdig
|
Kom bouillon terninger, laurbærblade og mørk hvidtøl i gryden sammen med dåsetomaterne. |
5
Færdig
1 time
|
Når det koger kom chokoladen i. Kog i mindst en times tid og gerne længere. |
6
Færdig
15 minutter
|
Kom bønner i og kog videre et kvarters tid. |
7
Færdig
|
TilsmagSmag til med salt og peber. |
8
Færdig
|
ServeringServeres med ris og creme fraiche. |