Ingredienser
-
Flødekartofler
-
1 kg Kartofler
-
2.5 dl Kaffefløde 9%
-
5 dl Piskefløde
-
2 fed Hvidløg
-
1 tsk Salt
-
1/2 tsk Peber
-
2 stk Løg
Fremgangsmåde
Flødekartofler er vel en af de mest alsidige måder at serverer kartofler på. Det kan spises til alt fra grillet kød til kold frikadeller. De er nemme at lave og samtidig enormt velegnet til både hverdag og fest. Samtidig kan flødekartofler være en måde at springe over hvor gærdet er lavest, for med flødekartofler kan man i mange tilfælde undgå at lave sovs. Det udligner flødens cremethed, og så har man sprunget over 1 udfordring.
Man kan selvfølgelig også sagtens serverer flødekartofler med sauce af forskellig slags, efter hvilket stykke kød der serveres til.
Trin
1
Færdig
|
1. StepSkræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, pil hvidløg og løg, og hak det meget fint evt. blænd det. |
2
Færdig
|
2. StepHæld kaffefløde og piskefløde i en gryde og tænd på lavt plus, læg løg samt hvidløg i, og hold det under omrøring. tilsæt salt og peber, og varm det op til kogepunktet, derefter lægges kartoflerne i et ovnfast fad jævnt fordelt, og fløden hældes over. |
3
Færdig
|
3. StepAnbringes midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 1 t. eller til en spids genstand går let igennem kartoflerne. TIP: Kan laves med revet ost på toppen, som giver en dejlig afrundet smag. |