Ingredienser
-
Gulerodskagedej
-
3 stk Æg
-
3.5 dl Brun farin
-
250 g Smør
-
1.5 tsk Bagepulver
-
1.5 tsk Natron
-
1 tsk Nelliker
-
1 dl Mandler
-
4 dl Gulerødder
-
1 Spsk Kanel
-
1 tsk Vaniljesukker
-
4 dl Hvedemel
-
1 dl Rosiner
-
1/2 tsk Salt
-
1.5 tsk Kardemomme
-
Glasur
-
200 g Flormelis
-
200 g Smør
-
200 g Flødeost
-
2 tsk Vaniljesukker
-
Saft og lidt revet skal Citron
Fremgangsmåde
Her tager vi fat i endnu en klassiker. Den er velkendt gennem flere generationer og nu kan jeg jo kun snakke for min egen generation, men for vores vedkommende elskede vi unger at få den serveret, når lærer eller pædagoger havde fødselsdag.
I 90ér generationen husker alle når det blev torsdag lige over middag og det var blevet tid til klassens time. Man havde gået hele dagen og glædet sig, for vedkommende der skulle lave kage i følge kageordningen havde jo haft bradepanden med fra morgenstunden.
Det er netop sådanne scenarier som de opskrifter jeg laver skal kunne. Der skal relateres og vækkes følelser, selvfølgelig skal det også smage godt, men det vigtigste ved mad er oftest at det skaber en relation til noget og de relationer bliver senere hen blot til minder, men minderne fortjener at blive vagt til live igen. Her er gulerodskagen et godt eksempel på hvad mad kan gøre ved følelser og erindringer.
Trin
1
Færdig
|
1. StepPisk æg og sukker hvidt. Pisk herefter det bløde smør i og tilsæt valnødder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille. Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i. pisk ved laveste hastighed til det er rørt ud og pisk derefter gulerødder i på samme måde. Smør en lille bradepande eller springform med smør og hæld dejen i. Husk at tænde ovnen på 200 grader varmluft. |
2
Færdig
|
2. StepBag kagen ved 200 grader (varmluftovn) i 30-35 min. dæk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, så den ikke bliver for mørk. Tjek med en strikkepind, om den er færdig. Køl kagen af inden, du smører glasur på. |
3
Færdig
|
3. StepPisk den afkølede smør med flormelis og flødeost til en ensartet masse. Tilsæt herefter citronsaft og revet skal samt vanille og pisk igen. Smør glasuren på og lad gerne kage stå i køleskab til næste dag. |
4
Færdig
|
4. StepPynt med enten citronmelisseblade, revet citron skal eller tynde gulerodsstrimler. |