Ingredienser
-
Kyllingefilet
-
400 g Kyllinge bryst
-
150 g Pikantost
-
2 pk Bacon
-
Kartofler
-
600 g Kartofler
-
20 g Oliven olie
-
2 tsk Allround Krydderi
-
1/2 tsk Chili flager
Fremgangsmåde
Kyllingefilet med pikantost og bacon er en helt igennem lækker hovedret. Det er samtidig så simpelt at lave, at der kan være plads til et glas rosévin i solskinnet med gæsterne på terrassen, mens det steger færdigt i ovnen.
Man kan serverer et væld af forskelligt tilbehør til, uden det virker malplaceret på nogen måde. For eksempel kan ris gøre sig gældende, da der jo er tale om kylling, men samtidig kan man også sagtens bruge pommes frites trække det lidt mere i retning af fast food.
Mest velegnet vil nok være at serverer en form for krydret kartofler, det er også mest egnet hvis der er gæster. Her vil tzatziki også passe rigtigt fint ind i menuen, specielt til en sommerdag, er tzatziki oftest bedre end den varme sauce, til at bryde temperaturene lidt.
Trin
1
Færdig
|
1. Step |
2
Færdig
|
2. Step |
3
Færdig
|
3. Step |
4
Færdig
|
4. Step |
5
Færdig
|
5. StepSkræl kartofler og halver dem. |
6
Færdig
|
6. StepSkær kartoflerne i aflange fritter, eventuelt kan der bruget et pommes frites jern, hvor kartoflen skubbes gennem en firkantet si med skarp inderside. Herefter fordeles de ud på en bageplade og man kommer de olien med krydderierne i, på pommes fritesene. |
7
Færdig
|
7. StepNår både kylling og kartofler er færdige sættes først kyllingen i ovnen og de skal have 45 minutter i en forvarmet ovn på varmluft. Når der er gået 10 minutter, kommer fritterne ind på samme temperatur og indstilling til de sidste 35 minutter. |