Ingredienser
-
Bøffer
-
3 bøffer Oksefilet
-
40 g Smør
-
4 fed Hvidløg
-
Fyld
-
350 g Champignon
-
200 g Løg
-
2 fed Hvidløg
-
Efter behov Salt
-
25 g Smør
-
Kartofler
-
1000 g Kartofler
-
Efter behov Salt
-
Efter behov Oliven olie
Fremgangsmåde
Her har vi en langtidsstegt mør og saftig oksefilet. Der er blevet tilberedt på kødet i hele 10 timer, hvilket har givet et fortræffeligt stykke oksefilet. Udover det enormt lækre stykke kød, har vi tilsat en masse andet godt. Vi hat blandt andet tilsat løg og champignon, men det kunne og sagtens være så meget andet. Bøffen er så eminent, at den ville kunne serveres med stort set alle slags saucer, vi valgte dog en klassisk bearnaise. Ligeledes kan der sammensættes et hav af kartofler til.
Hvis der skal laves kartofler til, har vi lavet en godt bud i forlængelse med retten. Da det er de færreste hustande, der har mere end en ovn, kan det blive svært at lave andet en ovnbagte kartofler. Det skyldes at kødet jo står i ovnen frem til servering på 60 grader. Derfor, skal kartoflerne også ind i god tid. Et alternativ er at lave dem på grillen eller friterer dem i olie.
Så med et væld af muligheder, rammer et stykke mør oksefilet, altid plet.
Trin
1
Færdig
|
Bøffer forberedelse |
2
Færdig
|
Bøffer i ovnen |
3
Færdig
|
Kartofler |
4
Færdig
|
Fyld |
5
Færdig
|
Fyld på bøfferne |
6
Færdig
|
ServeringServer de varme fade med kartofler og oksefileten med en skål bearnaise sauce og eventuelt nogle kogte, eller stegte grøntsager. |