Ingredienser
-
Tunmousse
-
2 ds Tun
-
1 stk Løg
-
Saften her af Citron
-
2.5 dl Creme fraiche 18%
-
4 stk Husblas blade
-
1/2 dl Piskefløde
-
Efter behov Salt
-
Efter behov Peber
-
1 glas Stenbidderrogn - Rød
-
Dressing
-
500 ml Creme fraiche 18%
-
Efter behov Salt
-
Efter behov Peber
-
Efter behov Citron
-
Efter behov Tomat ketchup
-
Pynt med
-
1 bg Rejer
-
2 stk Tomater
-
Efter behov Frisk dild
-
Efter behov Iceberg salat
-
1 glas Stenbidderrogn - Sort
Fremgangsmåde
Trin
1
Færdig
|
1. Step (Tunmousse)Tunen moses i en skål. Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min. |
2
Færdig
|
2. Step (Tunmousse)Imens piskes fløden til flødeskum. |
3
Færdig
|
3. Step (Tunmousse)Citronen presses, og saften hældes i en gryde, og den opblødte husblas tilsættes, og dette varmes til husblasen er smeltet. |
4
Færdig
|
4. Step (Tunmousse)Cremefraichen, flødeskummet, og det revet løg, tilsættes den moste tun. Salt og peber tilsættes, og massen blandes, derefter tilsættes citronsaften. Der kan evt. tilsættes kaviar, men det er efter smag og behag. |
5
Færdig
|
5. Step (Tunmousse)En skål smøres med smør, og tunmassen hældes i. Dette stilles i køleskabet i ca. 4 timer. Når den skal serveres, hældes den ud på et fad, og der spises lune flutes, med smør til. |
6
Færdig
|
6. Step (Dressing)Blandes og smages til. Serveres med lune flutes samt smør. |