Ingredienser
-
Pizzadej
-
400 g Glutenfri hvedemel
-
260 ml Vand
-
25 g Gær
-
25 g Oliven olie
-
Fyld til pizza
-
300 g Hakket oksekød
-
200 g Tomat puré
-
100 g Pepperoni
-
100 g Syltet paprika
-
250 g Revet mozarella ost
Fremgangsmåde
Nogle gange er man nødt til at følge med tidens tand og det er den Glutenfrie pizza med oksekød og pepperoni, et glimrende billede på. Som søn af en bager er jeg langt fra imod gluten, men synes det er et enormt godt alternativ til allergikere eller bare almindelige mennesker der ikke er til gluten.
Pizzadejen kan selvfølgelig laves på et hav af andre måder med andet mel osv. Her er taget udgangspunkt i glutenfri, men den kan også sagtens laves med gluten eller sågar fuldkorn. På samme måde kan fyldet jo varieres efter hvad man som spiser er til.
Glutenfri pizza med oksekød og pepperoni er en af de retter hvor man skal bruge lidt ekstra tid til forberedelse, specielt med pizzadejen, er det vigtigt at den får lov at ligge og hvile så længe som muligt for at dejen udvikler mest mulig smag.
Trin
1
Færdig
|
1 StepBland gær med lunken vand i en skål til gær er opløst. Tilføj oliven olie og salt efter behov. Gem 2 spsk. mel og hæld resten i skålen lidt efter lidt mens det omrøres til du opnår en blød og glat dej. Kom det sidste mel på hænderne og afslut ældningen. Fordel dejen på en smurt bageplade og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time. Husk at tænde ovnen på 180 grader! |
2
Færdig
|
2. StepBrun oksekød på en pande med lidt margarine og tilsæt salt/peber samt krydderier (paprika, chilli) efter smag. |
3
Færdig
|
3. StepSmør tomat puré på dejen og sæt den i ovnen ved 180 gr i 15 minutter. Tilsæt fyld undtagen mozzarella osten og sæt den i ovnen 15 minutter. Tilsæt nu mozzarella ost og sæt den i ovnen 10 minutter. TIP: Kan serveres med hvidløgs- og chilli olie samt creme fraiche dressing. |