Ingredienser
-
Ostekage
-
225 g Digestive kiks
-
85 g Smør
-
0.5 tsk Kardemomme
-
1 tsk Kanel
-
Ostelag
-
2 pk Flødeost naturel
-
3 tsk Vaniljesukker
-
150 g Sukker
-
1 stk revet skal Citron
-
2 stk Æg
-
Creme fraiche lag
-
500 g Creme fraiche 18%
-
2 tsk Sukker
-
2 tsk Vaniljesukker
-
Pynt
-
Frisk frugt
Fremgangsmåde
Trin
1
Færdig
|
ForberedelseTænd ovnen på 185 grader og smør en springform på 26 cm. Smelt smørret i en gryde, mens kiksene kommes i en frysepose og ”smadres” til en finsmuldret masse med en kagerulle. Kom herefter kardemomme og kanel i kikseblandingen, hæld det ned til det smeltede smør og rør rundt. Tryk smør/kikse blandingen ned i formen med hænderne og bages i 5-10 min. Tag den ud og køl let af. |
2
Færdig
|
Lag af flødeostImens bunden køler af, piske sukker, vaniljesukker og citronskal med flødeosten og æggene tilsættes et ad gangen. Her skal der piskes godt mellem hvert æg. Når det er klaret, fordeles ostelaget ud over kiksebunden, hvorefter den igen skal bages, denne gang i 20 min. Det er vigtig ikke at tage kagen ud, før ostelaget virker nogenlunde fast. Lad så kagen køle af i køleskabet evt. et par timer eller til dagen efter. |
3
Færdig
|
Læg kagen sammenNår kagen er kølet af (eller dagen efter) laves det sidste lag bestående af creme-fraiche, sukker og vaniljesukker. Varm igen ovnen op til 185 grader og fordel laget udover cheesecaken, hvorefter den skal bages i 10 min. Creme-fraiche laget sætter sig efter et par timer i køleskab, så ingen panik, hvis det ikke er helt fast efter 10 min. i ovnen. Lad kagen køle af på køl til dagen efter. |
4
Færdig
|
ServeringVed servering løsnes kagen først med en kniv inden siderne løsnes. Kom bunden (med springsformsbund) over på et fad og pynt med masser af frugter! |